Švestkový kynutý koláč s mákem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 ks vejce 100 ml mléko mléko 15 g droždí 300 g švestky cukr moučka mák mletá skořice 250 g polohrubá mouka 50 g Hera
Postup Švestkový kynutý koláč s mákem
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, hery, cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku smícháme s vejcem a kváskem a zaděláme těsto. Necháme vykynout
Mák svaříme s cukrem, skořicí a mlékem. Švestky očistíme a rozpůlíme
Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pomažeme mákem, poklademe půlkami švestek. Můžeme posypat skořicovou drobenkou. Švestkový kynutý koláč s mákem pečeme při 170 °C zhruba 30 minut
Švestkový kynutý koláč s mákem necháme vychladnout a můžeme podávat.