Švestkový punč recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 200 ml voda 15 ks hřebíček 1 - 2 ks badyán 200 ml suché červené víno 1 ks celá skořice 1 balíček skořicový cukr 8 ks švestka 1000 ml švestkový džus 100 - 200 ml pravá slivovice
Postup Švestkový punč
Postup přípravy receptu
-
Švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Ve vodě rozmícháme skořicový cukr, přidáme koření a švestky a uvedeme do varu
Spolu 10 minut provaříme a přilijeme švestkový džus. Znovu uvedeme do varu a odstavíme. Vmícháme červené víno a slivovici a nalijeme do hrnků (pro pány o obsahu 0,3 l) i se švestkami
snažíme se vybrat koření
Švestkový punč podáváme horký se lžičkou na ovoce.