Zapečený květák s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 3 ks vejce 1/4 l mléko 1 ks květák 250 g těstoviny 1 kelímek zakysaná smetana 200 g uzené maso 150 g sýr eidam 2 špetky mletý černý pepř
Postup Zapečený květák s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Květák uvaříme v páře téměř doměkka
Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhanou. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poté část masa, květáku rozebraného na menší růžičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Ještě jednou vrstvy zopakujeme - těstoviny, maso, květák, koření a sýr. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme a zalijeme jí směs. Květák s uzeným masem zapékáme dorůžova
Zapečený květák s uzeným masem ihned podáváme. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.