Zapečený květák s uzeným masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 špetky sůl
3 ks vejce
1/4 l mléko
1 ks květák
250 g těstoviny
1 kelímek zakysaná smetana
200 g uzené maso
150 g sýr eidam
2 špetky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Květák uvaříme v páře téměř doměkka

  2. Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhanou. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poté část masa, květáku rozebraného na menší růžičky. Vše osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Ještě jednou vrstvy zopakujeme - těstoviny, maso, květák, koření a sýr. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme a zalijeme jí směs. Květák s uzeným masem zapékáme dorůžova

  3. Zapečený květák s uzeným masem ihned podáváme. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!