Okurková polévka se slaninovými toasty recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 - 3 ks rohlík 150 g anglická slanina citronová šťáva 3 ks jarní cibulka 2 ks salátová okurka 400 ml krémová zakysaná smetana mletý černý pepř 1 hrst čerstvá pažitka
Postup Okurková polévka se slaninovými toasty
Postup přípravy receptu
-
Okurky omyjeme a podélně škrabkou odkrojíme několik tenkých plátků i se slupkou, které odložíme stranou na ozdobu. Zbývající část okurek oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a bílé části cibulky nasekáme nahrubo. Oloupané kousky okurek spolu s česnekem a cibulkou rozmixujeme do hladké konzistence a přendáme do mísy. Pak vmícháme zakysanou smetanu, vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme v chladu asi hodinu odležet
Mezitím si připravíme přílohu. Tenké plátky slaniny opečeme na pánvi dozlatova a na ubrousku necháme okapat. Na výpeku s přídavkem oleje opečeme rohlíky nebo bagetky nakrájené zešikma na plátky, opékáme je dorůžova
Studenou okurkovou polévku rozdělíme na porce, posypeme nasekanou pažitkou, ozdobíme plátky okurek a podáváme s toasty a slaninou. Recept je vhodný i pro grilovací párty, kdy si toasty se slaninou připravíme na grilu.