Špíz s bramborem v pánvi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce jogurt 1 kg brambory 2 lžičky zázvor 2 lžíce olivový olej 4 lžíce citronová šťáva 400 g vepřové maso
Postup Špíz s bramborem v pánvi
Postup přípravy receptu
-
Libové vepřové maso s klobásou nakrájíme na libovolné kousky a necháme marinovat v marinádě připravené ze strouhaného zázvoru, olivového oleje, dvou lžic bílého řeckého jogurtu a citronové šťávy. Marináda je bez soli a pepře, ale čerstvý zázvor chuť vynahradí. Marinujeme přes noc (alespoň 8 hodin)
Na kvalitní pánvi rozehřejeme olej a vložíme menší nakrájené brambory, které opékáme ze všech stran asi 10 minut. Poté vlijeme víno a přidáme menší špízy z vepřového masa a klobásy. Opatrně promícháme s brambory, podlijeme vývarem nebo vodou, přikryjeme a dusíme do změknutí
Špízy s bramborem v pánvi podáváme teplé.