Smetanová okurková omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
400 ml voda
200 g smetana ke šlehání
100 g sterilované okurky
1 ks hovězí bujon
4 lžíce světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu (ne masox) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut

  2. K omáčce vmícháme vmícháme 200 g 30% šlehačky. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujon lze nahradit solí

  3. Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborám a vařenému vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!