Smetanová okurková omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky cukr 400 ml voda 200 g smetana ke šlehání 100 g sterilované okurky 1 ks hovězí bujon 4 lžíce světlá hotová jíška
Postup Smetanová okurková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme 400 ml vody a přidáme 100 g najemno nakrájených sterilovaných okurek. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku hovězího bujonu (ne masox) a po rozpuštění vsypeme 4 vrchovaté lžíce světlé jíšky. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut
K omáčce vmícháme vmícháme 200 g 30% šlehačky. Krátce prohřejeme a dochutíme 2 lžičkami cukru. Bujon lze nahradit solí
Smetanovou okurkovou omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborám a vařenému vejci.