Falafel podle káhirské paní domácí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
0.5 lžičky prášek do pečiva
1 svazek cibulka
0 kg velkozrnné boby
podle chuti
4-5 stroužků česnek
2-3 lžičky sůl
1 lžička chilli
citronová šťáva
1 lžička mletý koriandr
1 lžička mletý římský kmín
1 lžička mletý černý pepř
2 hrstě nať koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Koňské neboli velkozrnné boby nebo cizrnu namočíme přes noc. Nejlépe je postavit nádobu na teplá, ale ne horká kamna. Arabové boby nechávají bobtnat v hliníkových nádobách podobných baňatým amforám na stojánku nad žárovkou.

  2. Nabobtnalé boby se semelou s ostatními přísadami, ale ne moc jemně. V mokrých dlaních se vytvarují menší ploché karbanátky. Falafel smažíme ve vyšší vrstvě oleje dohněda a dokřupava asi při teplotě 180 °C. Hotové se vynoří.

  3. Falafel podle káhirské paní domácí podáváme s pikantní zeleninou, přelité omáčkou tahini a to celé vložené do malých arabských chlebů. V receptu uvádím suroviny základní, používané v lidové arabské kuchyni i vylepšení arabskými nebo evropskými kuchaři. V časovém údaji není započítaná doba bobtnání bobů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy