Fazolkový salát s opečenými bramborami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g šunka
200 g brambory
2 ks jablko
150 g tvrdý sýr
150 g zelené fazolky
zálivka
1-2 stroužky česnek
sůl
1-2 lžíce olivový olej
100 g zakysaná smetana
1 lžíce vinný ocet
50 g sekaná řeřicha
na ozdobu
1 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Šunku nakrájíme na kostičky. Fazolky podle potřeby očistíme a spaříme. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Sýr nastrouháme. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a také nastrouháme.

  2. Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na plátky.Společně s kostičkami šunky je orestujeme a dochutíme česnekem. Smícháme se spařenými fazolkami, nastrouhanými jablky a sýrem.

  3. Připravíme si zálivku. Do smetany zašleháme olej a ochutíme ji solí, octem a sekanou řeřichou.

  4. Brambory podáváme ozdobené volským okem, přelité zálivkou ze zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!