Fazolkový salát s opečenými bramborami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g šunka 200 g brambory 2 ks jablko 150 g tvrdý sýr 150 g zelené fazolky zálivka 1-2 stroužky česnek sůl 1-2 lžíce olivový olej 100 g zakysaná smetana 1 lžíce vinný ocet 50 g sekaná řeřicha na ozdobu 1 ks vejce
Postup Fazolkový salát s opečenými bramborami recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a i se slupkou uvaříme. Šunku nakrájíme na kostičky. Fazolky podle potřeby očistíme a spaříme. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli. Sýr nastrouháme. Jablka očistíme, zbavíme jádřince a také nastrouháme.
Uvařené brambory nakrájíme i se slupkou na plátky.Společně s kostičkami šunky je orestujeme a dochutíme česnekem. Smícháme se spařenými fazolkami, nastrouhanými jablky a sýrem.
Připravíme si zálivku. Do smetany zašleháme olej a ochutíme ji solí, octem a sekanou řeřichou.
Brambory podáváme ozdobené volským okem, přelité zálivkou ze zakysané smetany.