Fazolkový salát se salámem a vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce petrželka 4 lžíce majonéza 1 šálek voda pepř mletý 1 ks velká cibule 2 lžíce citronová šťáva 100 g měkký salám 500 g fazolové lusky
Postup Fazolkový salát se salámem a vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Fazolky vsypeme do kastrolu vroucí vody, lehce osolíme, kastrol zakryjeme poklicí a fazolky chvíli dusíme, ale ne doměkka.
Fazolky scedíme a vysypeme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Salám nakrájíme na proužky a společně s cibulí přidáme k fazolkám.
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, částí vývaru, pepřem a nalijeme na fazilkový salát.
Natvdro uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu až jako poslední.
Nakonec salát posypeme drobně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou a lehce promícháme. Podáváme ihned.