Tvarohové lívance recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
400 ml mléko
tuk
čokoláda
cukr moučka
ovoce
vanilkový cukr
150 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
3 lžíce cornflakes

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Měkký tvaroh rozmícháme s částí mléka, žloutkem, solí a střídavě přidáváme prosátou mouku a zbylé mléko. Hladké, středně husté těsto necháme krátce odpočinout. Potom do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a vločky

  2. Na nahřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách z těsta lívance, až jsou zlatavé

  3. Ještě horké tvarohové lívance obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, můžeme vylepšit nastrouhanou čokoládou

  4. Tvarohové lívance obložíme ovocem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!