Tvarohové lívance recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 400 ml mléko tuk čokoláda cukr moučka ovoce vanilkový cukr 150 g hladká mouka 250 g měkký tvaroh 3 lžíce cornflakes
Postup Tvarohové lívance
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Měkký tvaroh rozmícháme s částí mléka, žloutkem, solí a střídavě přidáváme prosátou mouku a zbylé mléko. Hladké, středně husté těsto necháme krátce odpočinout. Potom do něj vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků a vločky
Na nahřáté pánvi potřené tukem pečeme po obou stranách z těsta lívance, až jsou zlatavé
Ještě horké tvarohové lívance obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru, můžeme vylepšit nastrouhanou čokoládou
Tvarohové lívance obložíme ovocem a ihned podáváme.