Finský pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička olej 1 lžíce máslo 1 snítka petrželka 500 g brambory 2 ks cibule 0.5 lžičky mleté nové koření 500 g vepřové maso podle chuti sůl cherry rajčátka podle potřeby strouhanka
Postup Finský pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Maso na proužky spolu s nahrubo nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme nové koření a na kousky nakrájené brambory. Podle chuti můžeme přidat i cherry rajčátka.
Když je vše měkké, dáme péct do trouby. Nakonec posypeme strouhankou, poklademe plátky másla a zprudka zapečeme.
Finský pekáček rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou a podáváme.