Finský pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička olej
1 lžíce máslo
1 snítka petrželka
500 g brambory
2 ks cibule
0.5 lžičky mleté nové koření
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
cherry rajčátka
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso na proužky spolu s nahrubo nakrájenou cibulí opečeme na oleji. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme nové koření a na kousky nakrájené brambory. Podle chuti můžeme přidat i cherry rajčátka.

  2. Když je vše měkké, dáme péct do trouby. Nakonec posypeme strouhankou, poklademe plátky másla a zprudka zapečeme.

  3. Finský pekáček rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!