Fritata s bramborami a uzeným masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 6 ks vejce máslo 2 hrstě sekaná petrželová nať 100 g uzené maso mletý černý pepř 3 ks středně velké brambory 1 ks velká červená cibule 50 ml smetana 30%
Postup Fritata s bramborami a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Na fritatu budeme potřebovat pánev o průměru asi 20 cm s odnímatelnou rukojetí. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Uzené maso nakrájíme na nudličky. Celá vejce rozmícháme ve smetaně a ochutíme solí a pepřem
Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, vmícháme uzené maso a spolu asi 5 minut opékáme. Cibuli a maso přendáme do mísy a na pánev přidáme podle potřeby olej a máslo, na kterém opečeme kostky brambor doměkka. Pak k bramborám na pánvi přimícháme cibuli s uzeným a usekanou petrželkou a podle potřeby dosolíme. Vše zalijeme vejci se smetanou a velice pomalu na nízké teplotě necháme fritatu ode dna zpevnit, nikoliv zhnědnout, tak aby na povrchu byla ještě řídká. Pak odstraníme rukojeť a pánev vložíme do trouby předehřáté na 220°C a fritatu dopečeme do zlatohněda
Fritatu s bramborami a uzeným masem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.