Fritata s bramborami a uzeným masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
6 ks vejce
máslo
2 hrstě sekaná petrželová nať
100 g uzené maso
mletý černý pepř
3 ks středně velké brambory
1 ks velká červená cibule
50 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Na fritatu budeme potřebovat pánev o průměru asi 20 cm s odnímatelnou rukojetí. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné proužky. Uzené maso nakrájíme na nudličky. Celá vejce rozmícháme ve smetaně a ochutíme solí a pepřem

  2. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibuli, vmícháme uzené maso a spolu asi 5 minut opékáme. Cibuli a maso přendáme do mísy a na pánev přidáme podle potřeby olej a máslo, na kterém opečeme kostky brambor doměkka. Pak k bramborám na pánvi přimícháme cibuli s uzeným a usekanou petrželkou a podle potřeby dosolíme. Vše zalijeme vejci se smetanou a velice pomalu na nízké teplotě necháme fritatu ode dna zpevnit, nikoliv zhnědnout, tak aby na povrchu byla ještě řídká. Pak odstraníme rukojeť a pánev vložíme do trouby předehřáté na 220°C a fritatu dopečeme do zlatohněda

  3. Fritatu s bramborami a uzeným masem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!