Graham recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
500 ml vlažné mléko
500 g celozrnná pšeničná mouka
na potření
voda
těstíčko
2 lžíce cukr krupice
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce vlažné mléko
30 g čerstvé droždí
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme droždí s moukou, cukrem a vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.

  2. V míse promícháme mouku s kváskem, podle potřeby dolijeme vlažné mléko, osolíme a vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Těsto přendáme do vymazaných a vysypaných forem, naplníme asi do poloviny. Přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout do zdvojnásobení svého objemu.

  3. Do trouby předehřáté na 200 °C vložíme formy s vykynutým těstem a pečeme zprudka 15 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě asi 40 minut. Asi 5 minut před dopečením potřeme graham vodou.

  4. Upečený grahamový chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

  5. Graham podáváme podle chuti jako jiné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!