Graham recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 500 ml vlažné mléko 500 g celozrnná pšeničná mouka na potření voda těstíčko 2 lžíce cukr krupice 2 lžíce hladká mouka 3 lžíce vlažné mléko 30 g čerstvé droždí podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Graham recept
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme droždí s moukou, cukrem a vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
V míse promícháme mouku s kváskem, podle potřeby dolijeme vlažné mléko, osolíme a vypracujeme nepříliš tuhé těsto. Těsto přendáme do vymazaných a vysypaných forem, naplníme asi do poloviny. Přikryjeme utěrkou a necháme znovu kynout do zdvojnásobení svého objemu.
Do trouby předehřáté na 200 °C vložíme formy s vykynutým těstem a pečeme zprudka 15 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme ještě asi 40 minut. Asi 5 minut před dopečením potřeme graham vodou.
Upečený grahamový chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Graham podáváme podle chuti jako jiné pečivo.