Grilovací koření recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička kari
2 lžičky chilli koření
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletý zázvor
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce mletý barevný pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
1 lžička sušený česnek
1 lžička drcený jalovec

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ingredience (koření a bylinky) smícháme a maso potíráme nebo s přidáním olivového oleje v grilovacím koření marinujeme.

  2. Nahradíme-li česnek nebo zázvor čerstvými, tak používáme k okamžité spotřebě. Uvedené množství je tak na jedno grilování.

  3. Nachystáme-li si větší množství grilovacího koření na uskladnění, vynecháme sůl, aby nám směs nezvlhla, ale nezapomeneme ji potom přidat. Myslím si, potřebné suroviny má každý doma - nemusíme tak utrácet v obchodě za hotové směsi. Pepř doporučuji si pomlít sám, je potom daleko výraznější chuti. Sůl se mi osvědčila ta hrubá mořská, je silnější chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!