Koláč s rebarborou a chřestem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

160 g máslo
80 g máslo
2 ks žloutek
0,5 ks pomeranč
200 g cukr krupice
80 g cukr moučka
250 g rebarbora
100 g hladká mouka
1 ks celá skořice
citrónová kůra
400 g bílý chřest

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme dohromady hladkou mouku, máslo, cukr moučku a šťávu z půlky pomeranče a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme 10 minut při 165 °C

  2. Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené

  3. vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky asi 15 minut

  4. Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou. Dopečeme ještě 8 minut při 165 °C

  5. Koláč s rebarborou a chřestem podáváme teplý s vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!