Koláč s rebarborou a chřestem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 160 g máslo 80 g máslo 2 ks žloutek 0,5 ks pomeranč 200 g cukr krupice 80 g cukr moučka 250 g rebarbora 100 g hladká mouka 1 ks celá skořice citrónová kůra 400 g bílý chřest
Postup Koláč s rebarborou a chřestem
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dohromady hladkou mouku, máslo, cukr moučku a šťávu z půlky pomeranče a vytvarujeme do připravené formy. Pečeme 10 minut při 165 °C
Chřest oloupeme, odřízneme tvrdé konce a poté spaříme 3 minuty v osolené
vodě a vkládáme do připravené vody s ledem, ihned vyndáme. Na náplň do koláče dusíme společně s chřestem nakrájeným na kousky asi 15 minut
Směs necháme prochladnout, vyjmeme skořici a vkládáme na předpečené linecké těsto. Posypeme drobenkou. Dopečeme ještě 8 minut při 165 °C
Koláč s rebarborou a chřestem podáváme teplý s vanilkovou zmrzlinou.