Grilovaná jarní mrkvička s petrželí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce med 2 lžíce olivový olej 2 špetky himalájská sůl 2 svazky jarní mrkvička s natí 1 svazek jarní petržel
Postup Grilovaná jarní mrkvička s petrželí recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a petržel důkladně očistíme kartáčkem, odstřihneme nať na 2 cm a vložíme do pekáčku. Mrkvičku s petrželkou celou potřeme olejem, bude stačit jen trošku oleje, ale je třeba pomazat důkladně, aby celý povrch byl natřený.
Mrkev s petrželí osolíme a dáme péct do trouby na 180 °C. Během pečení jednou otočíme a po 30 minutách pečení zeleninu potřeme medem. Necháme ještě 10 minut péct na funkci gril, zelenina nám krásně zezlátne.
Grilovaná jarní mrkvička s petrželí výborně chutná jako příloha i hlavní chod. Hodí se k jehněčímu, drůbeži i rybám. Vegetariánům stačí přidat bramborovou kaši, bulgur, kuskus apod.