Grilovaná krkovička se salátem z rukoly recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
150 g rukola
citronová šťáva
1 svazeček petrželová nať
studená voda
100 g cherry rajčata
200 g nové brambory
čerstvě mletý černý pepř
15 ml extra panenský olivový olej
extra panenský olivový olej
350 g vepřová krkovička bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky silné asi 1,5 cm. Řízky nenaklepáváme, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme chvilku odpočinout při pokojové teplotě

  2. Plátky krkovičky grilujeme na rozpálené suché grilovací pánvi z obou stran asi 7 minut a obracíme pomocí dřevěné špachtle. Do masa nepícháme vidličkou a ani nožem, aby nevytekla šťáva

  3. Grilovanou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout, aby se uvnitř rozložily rovnoměrně šťávy a zůstala šťavnatá. Krkovičku můžeme grilovat i na grile nad dřevěném uhlí, potom bude mít ještě lepší chuť

  4. Mezitím pokrájené nové brambory uvaříme, scedíme, smícháme s čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí

  5. Dále si připravíme salát. Rukolu omyjeme pod proudem studené vody, necháme dobře odkapat vodu, cherry rajčata pokrájíme na polovičky, jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec salát zlehka promícháme

  6. Grilovanou krkovičku položíme na talíř, přidáme nové brambory s máslem a petrželovou natí a servírujeme se salátem z rukoly a cherry rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!