Grilovaná krkovička se salátem z rukoly recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 150 g rukola citronová šťáva 1 svazeček petrželová nať studená voda 100 g cherry rajčata 200 g nové brambory čerstvě mletý černý pepř 15 ml extra panenský olivový olej extra panenský olivový olej 350 g vepřová krkovička bez kosti
Postup Grilovaná krkovička se salátem z rukoly
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku bez kosti omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky silné asi 1,5 cm. Řízky nenaklepáváme, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme chvilku odpočinout při pokojové teplotě
Plátky krkovičky grilujeme na rozpálené suché grilovací pánvi z obou stran asi 7 minut a obracíme pomocí dřevěné špachtle. Do masa nepícháme vidličkou a ani nožem, aby nevytekla šťáva
Grilovanou krkovičku přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout, aby se uvnitř rozložily rovnoměrně šťávy a zůstala šťavnatá. Krkovičku můžeme grilovat i na grile nad dřevěném uhlí, potom bude mít ještě lepší chuť
Mezitím pokrájené nové brambory uvaříme, scedíme, smícháme s čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí
Dále si připravíme salát. Rukolu omyjeme pod proudem studené vody, necháme dobře odkapat vodu, cherry rajčata pokrájíme na polovičky, jemně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec salát zlehka promícháme
Grilovanou krkovičku položíme na talíř, přidáme nové brambory s máslem a petrželovou natí a servírujeme se salátem z rukoly a cherry rajčat.