Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg kuřecí křídla marináda 1 ks chilli paprička 5 lžic sójová omáčka 0 lžic dijonská hořčice 3 lžíce javorový sirup 5 lžic kukuřičný olej podle potřeby mletý pepř hrubá sůl
Postup Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí křidélka nejlépe nad ohněm zbavíme i těch nejmenších peříček. Křidélka omyjeme, důkladně osušíme a napíchneme na grilovací špejli.
Sójovou omáčku, hořčici, nasekanou chilli papričku, pepř a olej pěkně rozmixujeme. Směs na marinádu dochutíme solí. Kuřecí křidélka vložíme do mísy a dobře potřeme připravenou marinádou. Mísu s obsahem necháme přikrytou folií alespoň na hodinu v lednici. Pak křidélka vybereme, ale marinádu si necháme stranou, neboť ji budeme potřebovat.
Marinovaná křidélka dobře ogrilujeme ze všech stran asi 8 minut, záleží na velikosti. Zbytek marinády promícháme s javorovým sirupem. Javorovou marinádou potíráme kuřecí křidélka při grilování. Grilujeme dohněda a dokřupava.
Grilovaná kuřecí křidélka s javorovým sirupem jsou výborná chuťovka při grilování. Ocelovou špejli jsem použila 30 cm dlouhou. Marináda s javorovým sirupem je výborná i na kuřecí stehna nebo krůtí maso.