Grilovaná kuřecí křidélka v javorovém sirupu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí křídla
marináda
1 ks chilli paprička
5 lžic sójová omáčka
0 lžic dijonská hořčice
3 lžíce javorový sirup
5 lžic kukuřičný olej
podle potřeby
mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křidélka nejlépe nad ohněm zbavíme i těch nejmenších peříček. Křidélka omyjeme, důkladně osušíme a napíchneme na grilovací špejli.

  2. Sójovou omáčku, hořčici, nasekanou chilli papričku, pepř a olej pěkně rozmixujeme. Směs na marinádu dochutíme solí. Kuřecí křidélka vložíme do mísy a dobře potřeme připravenou marinádou. Mísu s obsahem necháme přikrytou folií alespoň na hodinu v lednici. Pak křidélka vybereme, ale marinádu si necháme stranou, neboť ji budeme potřebovat.

  3. Marinovaná křidélka dobře ogrilujeme ze všech stran asi 8 minut, záleží na velikosti. Zbytek marinády promícháme s javorovým sirupem. Javorovou marinádou potíráme kuřecí křidélka při grilování. Grilujeme dohněda a dokřupava.

  4. Grilovaná kuřecí křidélka s javorovým sirupem jsou výborná chuťovka při grilování. Ocelovou špejli jsem použila 30 cm dlouhou. Marináda s javorovým sirupem je výborná i na kuřecí stehna nebo krůtí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!