Svěží pohár s ricottou a čokoládou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kakao
100 ml smetana
4 ks banán
1 lžička káva
2 lžíce cukr moučka
400 g ricotta
200 g hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ricottu promícháme s moučkovým cukrem. Kvalitní hořkou čokoládu rozpustíme se smetanou a instantní kávou. Oloupané banány nakrájíme na slabší kolečka

  2. Do čtyř pohárů vložíme část vychlazené čokolády, kterou přikryjeme banány. Na banány rozdělíme část ricotty, kterou ozdobíme zbytky banánů. Banány můžeme přelít ovocným toppingem, případně posypat kakaem. Takto připravené poháry s ricottou a čokoládou vložíme alespoň na 20 minut do lednice

  3. Svěží pohár s ricottou a čokoládou podáváme vychlazený jako výborný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!