Grilovaná sójová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová žebra
marináda
2-3 stroužky česnek
olej
1 ks cibule
100 ml kečup
1 lžíce koriandr
5 lžic med
6 lžic sójová omáčka
chilli koření
1 lžička vinný ocet
1 lžička celý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka nakrájíme na menší kousky. Koriandr a pepř vsypeme do. hmoždíře a rozdrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Pokud máme možnost, rozmixujeme ji. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Připravíme si marinádu. V míse smícháme kečup, olej, ocet, med, cibuli, sójovou omáčku, česnek a koření. Chilli koření dáváme s mírou. V marinádě důkladně ze všech stran obalíme kousky žebírek. Sójová žebírka necháme v marinádě uležet do druhého dne.

  3. Uleželá žebírka opékáme na grilu nebo v troubě pod grilem z obou stran. Občas je potíráme marinádou. Pokud je připravujeme v troubě, předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme je asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a sójová žebírka dopékáme.

  4. Grilovaná sójová žebírka podáváme horká, s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!