Grilovaná sójová žebírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřová žebra marináda 2-3 stroužky česnek olej 1 ks cibule 100 ml kečup 1 lžíce koriandr 5 lžic med 6 lžic sójová omáčka chilli koření 1 lžička vinný ocet 1 lžička celý barevný pepř
Postup Grilovaná sójová žebírka recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová žebírka nakrájíme na menší kousky. Koriandr a pepř vsypeme do. hmoždíře a rozdrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Pokud máme možnost, rozmixujeme ji. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Připravíme si marinádu. V míse smícháme kečup, olej, ocet, med, cibuli, sójovou omáčku, česnek a koření. Chilli koření dáváme s mírou. V marinádě důkladně ze všech stran obalíme kousky žebírek. Sójová žebírka necháme v marinádě uležet do druhého dne.
Uleželá žebírka opékáme na grilu nebo v troubě pod grilem z obou stran. Občas je potíráme marinádou. Pokud je připravujeme v troubě, předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme je asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a sójová žebírka dopékáme.
Grilovaná sójová žebírka podáváme horká, s pečivem, různými omáčkami a zeleninovým salátem.