Halászlé rybí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4-5 ks cibule 2 lžíce sádlo 1 lžička mletý pepř 1-2 lžíce mletá pálivá paprika 2-3 ks paprikový lusk 1-2 kg drobné ryby
Postup Halászlé rybí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme paprikou a pepřem, zalijeme vodou a povaříme.
Potom do základu polévky přidáme očištěné a nakrájené paprikové lusky. Když voda vře, vhodíme mírně osolené nakrájené ryby. Používáme malé ryby a různé druhy. Halászlé vaříme doměkka a nakonec dolijeme tolik vody, kolik potřebujeme šťávy.
Halászlé rybí polévku rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme horkou.