Hermelínová pomazánka s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks cibule
2 ks hermelín
3 lžíce kysaná smetana
1 ks zelená paprika
40 g pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
petrželka
1 lžička hořčice
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nastrouháme na jemno. Hermelín a zelenou papriku nastrouháme na hrubé straně struhadla. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí uvařené žloutky rozmačkáme vidličkou. Kopr nebo petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Nastrouhaný hermelín a rozmačkané žloutky utřeme s pomazánkovým máslem v hladkou kaši. K utřené hermelínové kaši přidáme nastrouhanou papriku, hořčici, kysanou smetanu, cibuli a sůl. Všechno dobře promícháme a na závěr do pomazánky přidáme nasekaný kopr nebo petrželku. Záleží, co nám chutná více.

  3. Hermelínovou pomazánku s paprikou natíráme na plátky veky, chleba nebo na čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!