Hop do trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
0.5 sklenice rum
2 lžíce kakao
0.5 sklenice voda
1 balíček prášek do pečiva
2 sklenice cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0.5 sklenice hladká mouka
1.5 sklenice polohrubá mouka
na ozdobu
ořechy
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a smícháme ho s vodou, rumem, cukrem, kakaem a vanilkovým cukrem. Ze směsi odlijeme jednu sklenici.

  2. Do zbytku přidáme polohrubou mouku, hladkou mouku, rozklepnutá vejce a prášek do pečiva. Vše smícháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu zhruba 20 minut při teplotě 200°C (v horkovzdušné troubě 170°C).

  3. Horký moučník polijeme připravenou polevou a posypeme strouhanými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!