Hořčicová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
25 g máslo
2 dl smetana
2 ks pórek
100 g strouhaný sýr
mletý černý pepř
8 dl kuřecí nebo zeleninový vývar
2 lžíce francouzská polotučná hořčice
na ozdobu
pažitka
2 lžíce kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Přidáme na kolečka nakrájený pórek a lehce osmažíme. Když je pórek měkký, ale ne zbarvený, přidáme plnotučnou hořčici a chvíli povaříme.

  2. K pórku vlijeme vývar a necháme 20 minut povařit na mírném ohni. Poté rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a hořčicovou polévku dáme opět vařit. Vmícháme nastrouhaný sýr a necháme ho roztopit. Pozor, polévku nevaříme na prudkém ohni! Nakonec hořčicovou polévku ochutíme solí a pepřem.

  3. Hořčicovou polévku podáváme na talířku s kremžskou hořčicí a sypeme najemno nakrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!