Hrášková krémová polévka s brynzou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 - 3 lžíce máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 125 g brynza 2 lístky bobkový list 1 l zeleninový vývar 300 g mražený hrášek mletý barevný pepř 3 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Hrášková krémová polévka s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Větší stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kousky
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a orestujeme. Poté přidáme brambory, opět orestujeme a přidáme rozvonět česnek. Vše osolíme, zalijeme vodou (lépe však zeleninovým vývarem), přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut a až v tuto chvíli vsypeme mražený hrášek, který nepotřebuje žádné dlouhé vaření. Povaříme 3 - 4 minuty a odstavíme
Z hráškové polévky vyjmeme bobkové listy a vše ostatní rozmixujeme do hladké konzistence. Do trochu vychladlé polévky zašleháme i plnotučnou brynzu a podle potřeby dochutíme - solí, pepřem a sušeným lahůdkovým droždím, které kupuji ve zdravé výživě. Dodá polévce skvělou chuť
Hráškovou krémovou polévku podáváme s krutonky či opečenými toasty.