Hrášková krémová polévka s brynzou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 - 3 lžíce máslo
2 ks brambory
1 ks cibule
125 g brynza
2 lístky bobkový list
1 l zeleninový vývar
300 g mražený hrášek
mletý barevný pepř
3 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Větší stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a orestujeme. Poté přidáme brambory, opět orestujeme a přidáme rozvonět česnek. Vše osolíme, zalijeme vodou (lépe však zeleninovým vývarem), přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut a až v tuto chvíli vsypeme mražený hrášek, který nepotřebuje žádné dlouhé vaření. Povaříme 3 - 4 minuty a odstavíme

  3. Z hráškové polévky vyjmeme bobkové listy a vše ostatní rozmixujeme do hladké konzistence. Do trochu vychladlé polévky zašleháme i plnotučnou brynzu a podle potřeby dochutíme - solí, pepřem a sušeným lahůdkovým droždím, které kupuji ve zdravé výživě. Dodá polévce skvělou chuť

  4. Hráškovou krémovou polévku podáváme s krutonky či opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!