Hrnková maková buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 ks vejce
1,5 hrnek mák
1 hrnek cukr krystal
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balení bílá poleva
1 hrnek plnotučné mléko
1 balíček vanilínový cukr
cukrové hvězdičky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké ingredience nasypeme do misky a rukou smícháme dohromady. Pokud jste koupili balení máku 200 g, můžete do misky vysypat celý obsah, zhruba to odpovídá

  2. Poté přidáme tekuté ingredience a vše dobře zamícháme, až nám vznikne šedé těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Makovou buchtu pečeme asi 15 minut. Počkáme 10 minut a pak můžeme každých 5 minut kontrolovat

  3. Nevábnou šedou barvu buchty můžeme zakrýt bílou polevou připravenou podle návodu na balení nebo posypáním cukrem moučka. Můžeme přidat i cukrové hvězdičky

  4. Hrnkovou makovou buchtu nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!