Hrnková maková buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 2 ks vejce 1,5 hrnek mák 1 hrnek cukr krystal 1 hrnek hladká mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva 1 balení bílá poleva 1 hrnek plnotučné mléko 1 balíček vanilínový cukr cukrové hvězdičky
Postup Hrnková maková buchta
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké ingredience nasypeme do misky a rukou smícháme dohromady. Pokud jste koupili balení máku 200 g, můžete do misky vysypat celý obsah, zhruba to odpovídá
Poté přidáme tekuté ingredience a vše dobře zamícháme, až nám vznikne šedé těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Makovou buchtu pečeme asi 15 minut. Počkáme 10 minut a pak můžeme každých 5 minut kontrolovat
Nevábnou šedou barvu buchty můžeme zakrýt bílou polevou připravenou podle návodu na balení nebo posypáním cukrem moučka. Můžeme přidat i cukrové hvězdičky
Hrnkovou makovou buchtu nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.