Hrnkové jahodové muffiny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
1/2 ks citron
1/2 balíčku prášek do pečiva
250 g jahody
1/4 hrnku cukr krupice
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1/2 dl rostlinný olej
1/2 hrnku polotučné mléko
Postup Hrnkové jahodové muffiny
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme všechny sypké suroviny - hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Cukru přidáváme podle toho, jak máme rádi sladké. Za nás - čtvrtka hrnku a 2 vanilkové cukry bohatě postačí
Do mísy rozklepneme 2 menší vejce. Přilijeme mléko, olej a důkladně rozšleháme. Můžeme ještě přidat trochu citronové šťávy. Přisypeme sypkou směs a důkladně mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto
Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a nakrájíme na kousky
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do každého košíčku nalijeme trochu těsta
Na něj poklademe asi lžičku nakrájených jahod
Jahody přelijeme těstem do 3/4 výšku muffinového košíčku - během pečení nabudou. Takto připravené jahodové muffiny vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C
Muffiny pečeme asi 20 - 25 minut podle typu trouby. Povrch by měl být zlatavý
Upečené jahodové muffiny necháme na mřížce vychladnout a poté podáváme jako sladkou snídani, svačinu či pohoštění. Podle chuti můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.