Husa po staročesku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
3 ks brambory
2 ks jablko
vinný ocet
drcený kmín
300 g hlávkové zelí
2 ks cibule (malá)
voda nebo vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Husu očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Pekáček vymastíme. Vložíme do něj porce husy a posypeme cibulí. Lehce podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova a téměř doměkka.

  3. Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrájíme na nudličky, které spaříme. Jablko a brambory oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme.

  4. Téměř upečené porce husy překryjeme jablečnou směsí. Pokapeme octem a dopečeme.

  5. Podáváme s pečenou nádivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!