Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky solamyl
2 ks cibule
tymián
rýže
bazalka
2 lžíce koření na čínu
olivový olej
4 ks kuřecí prsa
1/4 hlávky bílé zelí
3 ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Maso promícháme s kořením na čínu, solamylem a olivovým olejem. Necháme v míse uležet

  2. Do osolené vody si dáme vařit rýži. Vaříme ji podle návodu

  3. Zeleninu očistíme. Papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a sladké zelí na proužky

  4. Je-li rýže již téměř měkká, rozpálíme si ve wok pánvi dvě lžíce oleje. Přidáme připravené maso a zprudka orestujeme. Při restovámí maso prohazujeme dřevěnými obracečkami

  5. Jakmile se maso ze všech stran zatáhne, přidáme nakrájenou zeleninu a pokrájený česnek. Také posypeme jemně mletým tymiánem s bazalkou

  6. Opět chvíli restujeme za častého obracení. Nedusíme a ničím nepodléváme, maso zůstane dobře šťavnaté

  7. Na talíře si naservírujeme rýži, přidáme maso se zeleninou a ozdobíme červeným rajským jablíčkem nebo červenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!