Pikantní marináda na vepřové maso recept

Apetit Recepty marináda

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
6 lžic pomerančový džus
2 lžičky oregano
2 lžíce olivový olej
mletá skořice
4 lžíce červený vinný ocet
2 lžičky římský kmín
1 lžička mletý koriandr
mletý černý pepř
2 lžíce tekutý med

Postup přípravy receptu

  1. Česnekové stroužky oloupeme a jemně nasekáme. K česneku přidáme pomerančový džus, vinný ocet, tekutý med, olivový olej, sušené oregano, římský kmín, koriandr, mletou skořici, čerstvě mletý pepř a suroviny na marinádu dobře promícháme

  2. Čtyři kousky osušených kotlet potřeme marinádou a necháme přikryté alespoň 6 hodin v lednici a několikrát je obrátíme. Kotlety vybereme z marinády a můžeme grilovat. Kotlety solíme až po grilování

  3. Česneková marináda na vepřové maso je vhodná i pro přípravu v troubě a na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!