Pikantní marináda na vepřové maso recept
Apetit Recepty marinádaSuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 6 lžic pomerančový džus 2 lžičky oregano 2 lžíce olivový olej mletá skořice 4 lžíce červený vinný ocet 2 lžičky římský kmín 1 lžička mletý koriandr mletý černý pepř 2 lžíce tekutý med
Postup Pikantní marináda na vepřové maso
Postup přípravy receptu
-
Česnekové stroužky oloupeme a jemně nasekáme. K česneku přidáme pomerančový džus, vinný ocet, tekutý med, olivový olej, sušené oregano, římský kmín, koriandr, mletou skořici, čerstvě mletý pepř a suroviny na marinádu dobře promícháme
Čtyři kousky osušených kotlet potřeme marinádou a necháme přikryté alespoň 6 hodin v lednici a několikrát je obrátíme. Kotlety vybereme z marinády a můžeme grilovat. Kotlety solíme až po grilování
Česneková marináda na vepřové maso je vhodná i pro přípravu v troubě a na pánvi.