Pikantní marináda na kuře na grilu recept
Apetit Recepty marinádaSuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1/2 hrnku olej 1 lžička sůl 1 lžíce grilovací koření 1 špetka pepř 4 lžíce sojová omáčka 2 lžičky citronová šťáva 1 hrnek černé pivo 2 lžičky chilli omáčka 4 ks kuřecí čtvrtky
Postup Pikantní marináda na kuře na grilu
Postup přípravy receptu
-
Omyté a očištěné kuřecí čtvrtky jemně osušíme a poté si připavíme marinádu
V misce smícháme sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu černého piva a olej. Poté přidáme grilovací koření, česnek utřený se solí, chilli omáčku a pepř
Marinádou důkladně potřeme maso ze všech stran, položíme do zbytku marinády a necháme uležet do druhého dne. Druhý den v průběhu grilování maso potíráme ještě několikrát
Pikantní kuřecí čtvrtky na grilu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem či jinou libovolnou přílohou.