Bábovka s banánovým likérem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 ml olej 4 ks vejce 200 g cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 125 g polohrubá mouka 100 g škrobová moučka 1 balíček kypřící prášek do pečiva olej na vymazání 200 ml banánový likér polohrubá mouka na vysypání 1 ks višňová poleva
Postup Bábovka s banánovým likérem
Postup přípravy receptu
-
Vejce utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem elektrickým šlehačem do pěny
Pak přimícháme olej a banánový likér. Šlehač máme nastaven na nejnižší otáčky, aby nám těsto nestříkalo. Nakonec po troškách vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou
Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě 50 - 60 minut ve střední části při 175 °C
Mírně vychladlou bábovku s banánovým likérem vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Necháme úplně vychladnout, hojně pocukrujeme a přelijeme višňovou polevou.