Il Giardino salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 100 g máslo pažitka 1 ks cuketa 1 ks lilek 4 ks žampiony 100 ml olivový olej 150 g zakysaná smetana 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 1 ks francouzská bageta šťáva z 1 citronu 100 ml panenský olivový olej 1 lžíce dijonská hořčice mořská sůl 1 ks salát lollo rosso 1 ks salát lollo biondo pepř z mlýnku
Postup Il Giardino salát
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout
Žampiony, cuketu a malý lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogrilování je lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme stranou. Zatímco se zelenina griluje, vyndáme papriky ze sáčku, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky
Bagetu rozpůlíme. Obě půlky namažeme máslem, posypeme mořskou solí a lehce ogrilujeme z obou stran. Hořčici smícháme s panenským olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme cukr a pepř z mlýnku a sůl
Salátové listy opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s hotovou zálivkou a rozprostřeme dokola na talíř. Přidáme grilovanou zeleninu a lžíci zakysané smetany, ozdobíme pažitkou
Il Giardino salát podáváme s bagetou
Zdroj: Svět na pánvi aneb Cesta za Šéfkuchařskou čepicí, vydal Smart Press, 2012
Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše je odrazem jeho kariéry - každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty.