Indické jednohubky z hovězího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g eidam
3 ks meruňka
směs
2-3 špetky sůl
2 ks vejce
0.5 lžičky oregano
3 lžíce hladká mouka
300 g hovězí zadní
1 lžička pálivá paprika
1 lžíce worcesterová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si rozemeleme a vmícháme do něj mouku, vejce, mletou pálivou papriku, oregano, worcesterovou omáčku a sůl. Směs důkladně promícháme.

  2. Ze vzniklé směsi vytvoříme 5 -7 cm velké placičky (jednohubky).

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a placky necháme smažit dozlatova.

  4. Jakmile jsou placičky hotové, necháme je vychladnout.

  5. Na hotové indické jednohubky z hovězího masa položíme kolečko nebo kostičku eidamu, kousek meruňky a propíchneme je párátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!