Ischelské dortíčky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 140 g máslo 100 g máslo 3 lžíce rum 30 g kakao 2 ks žloutek 2 ks žloutek mandle 20 ks piškoty 1 balení čokoláda na vaření 70 g cukr moučka 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 210 g hladká mouka
Postup Ischelské dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s cukrem a kakaem, vmícháme žloutky, změklé máslo a vanilkový cukr. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici
Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka na ischelské dortíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C
Na rumový krém si vyšleháme máslo s cukrem. Nakonec přidáme rozdrcené piškoty nebo cukroví. Rumovým krémem slepujeme vychladlá kolečka
Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky a v teplovzdorné misce ji za občasného míchání rozpustíme nad hrncem s mírně bublající vodou. Takto připravenou čokoládou potíráme slepené dortíčky a zdobíme půlkou mandle. Necháme zatuhnout
Ischelské dortíčky podáváme s ostatním vánočním cukrovím.