Išelské dortíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
1/2 lžičky skořice
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
150 g hladká mouka
vlašské ořechy
150 g čokoládová poleva
150 g mleté lískové ořechy
250 g pikantní meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, mleté oříšky a prášek do pečiva na vále smícháme a uděláme uprostřed důlek. Cukr, sůl, skořici a vejce dáme do důlku a po okraji do mouky přistrouháme změklé máslo

  2. Těsto zpracujeme od vnějšího okraje dovnitř. Utvoříme kouli, kterou necháme přikrytou a 60 minut necháme odpočívat

  3. Po hodině poprášíme vál moukou a těsto na něm postupně vyválíme na tloušťku asi 1/2 cm a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm

  4. Hotová kolečka klademe na vymazaný plech a upečeme

  5. Vychladlá kolečka slepujeme po třech marmeládou. Rozpustíme si polevu. Vrchní stranu koleček polijeme polevou, ozdobíme vlašským ořechem a takto vytvořené išelské dortíčky necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!