Italská bruschetta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 6 lžic olivový olej 100 g černé olivy 1 ks cibule šalotka 10 plátků bílý chléb nebo ciabatta 7 ks vyzrálé šťavnaté rajče podle chuti čerstvá bazalka čerstvě mletý pepř čerstvě mletá sůl
Postup Italská bruschetta recept
Postup přípravy receptu
-
Na plochém talíři rozmáčkneme nožem oloupaný česnek a přidáme polovinu oleje. V této směsi namočíme plátky chleba a dáme je krátce opéct pod gril.
Mezitím připravíme salát na oblohu. Z rajčat vyřízneme zelené středy, pokrájíme je na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a černé olivy, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Rovněž i zbytek olivového oleje a důkladně promícháme. Je lépe nechat salát ještě chvíli odležet na chladném místě, aby se všechny chutě spojily.
Salátem obložíme chlebové plátky a podáváme, nejraději jako předkrm. V Itálii je to ale jinak, tam je to událost spojená s olivovým olejem. Proto může být obložení chleba na italskou bruschettu různé.