Italská bruschetta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
6 lžic olivový olej
100 g černé olivy
1 ks cibule šalotka
10 plátků bílý chléb nebo ciabatta
7 ks vyzrálé šťavnaté rajče
podle chuti
čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
čerstvě mletá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na plochém talíři rozmáčkneme nožem oloupaný česnek a přidáme polovinu oleje. V této směsi namočíme plátky chleba a dáme je krátce opéct pod gril.

  2. Mezitím připravíme salát na oblohu. Z rajčat vyřízneme zelené středy, pokrájíme je na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a černé olivy, sůl, pepř a čerstvou bazalku. Rovněž i zbytek olivového oleje a důkladně promícháme. Je lépe nechat salát ještě chvíli odležet na chladném místě, aby se všechny chutě spojily.

  3. Salátem obložíme chlebové plátky a podáváme, nejraději jako předkrm. V Itálii je to ale jinak, tam je to událost spojená s olivovým olejem. Proto může být obložení chleba na italskou bruschettu různé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!