Italská krémová rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
60 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce cukr krupice
pepř
600 ml zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
čerstvá bazalka
220 g fusilli
krutony
900 g vyzrálá rajčata

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Jakmile změkne, přidáme rajčata, přilijeme polovinu zeleninového vývaru a vmícháme trochu jedlé sody (soda bikarbona). Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku mírné povaříme asi 20 minut

  2. Hrnec odstavíme, polévku necháme trochu vychladnout a potom ji rozmixujeme na jemný krém. Rozmixovanou polévku prolisujeme hustým sítem zpět do hrnce

  3. Přilijeme zbytek vývaru, do polévky vložíme těstoviny fusilli (vřetena) a podle chuti ji osolíme a opepříme

  4. Polévku, osladíme, přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni asi 15 minut

  5. Polévku nalijeme do nahřátých talířů nebo misek, ozdobíme připravenou šlehačkou a lístky bazalky. Podáváme s krutony (osmaženými kostičkami bílého pečiva)

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!