Italská krémová rajčatová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl 60 g máslo 1 ks cibule 1 lžíce cukr krupice pepř 600 ml zeleninový vývar 150 ml smetana ke šlehání čerstvá bazalka 220 g fusilli krutony 900 g vyzrálá rajčata
Postup Italská krémová rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Jakmile změkne, přidáme rajčata, přilijeme polovinu zeleninového vývaru a vmícháme trochu jedlé sody (soda bikarbona). Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku mírné povaříme asi 20 minut
Hrnec odstavíme, polévku necháme trochu vychladnout a potom ji rozmixujeme na jemný krém. Rozmixovanou polévku prolisujeme hustým sítem zpět do hrnce
Přilijeme zbytek vývaru, do polévky vložíme těstoviny fusilli (vřetena) a podle chuti ji osolíme a opepříme
Polévku, osladíme, přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni asi 15 minut
Polévku nalijeme do nahřátých talířů nebo misek, ozdobíme připravenou šlehačkou a lístky bazalky. Podáváme s krutony (osmaženými kostičkami bílého pečiva)
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny