Italská polévka s uzeným tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g rajčatový protlak
200 g uzené tofu
podle chuti
cukr
sůl
rajče
estragon
těstoviny nebo obilné vločky (ovesné, žitné, pšeničné)
podle potřeby
olej
celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a oleje uděláme světlou zápražku, přidáme rajčatový protlak a trochu cukru. Zalijeme vodou, necháme vzkypět.

  2. V jiné nádobě uvaříme v dostatečném množství osolené vody těstoviny podle vlastního výběru (vhodnější jsou drobné tvary) a spolu s kostkami uzeného tofu vložíme do polévky. Pokud je třeba, dochutíme polévku s uzeným tofu solí, cukrem a necháme přejít varem.

  3. Do vychladlé italské polévky s uzeným tofu můžeme nakrájet syrová rajčata a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!