Italská rajská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 1 ks cibule 500 g rajče 1 ks mrkev 750 ml zeleninový vývar 1 lžička rajský protlak podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu bazalka 4 ks cherry rajčátka 200 ml smetana ke šlehaní
Postup Italská rajská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.
Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobu a zbytek najemno nasekáme. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do ní nasekanou bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Cherry rajčátka nakrájíme na plátky a prohřejeme je v polévce.
Italskou rajskou polévku podáváme ozdobenou našlehanou bazalkovou smetanou.