Italské pravé tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
5 ks vejce
5 lžic cukr krupice
500 g mascarpone
na ozdobu
holandské kakao
5 balíčků piškoty savoiardi

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si kávu na namáčení piškotů. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Nejdříve vyšleháme bílky do krásné tuhého sněhu. Ten musí v míse stát, nesmí klouzat. Poté si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Cukr krupice se musí z části rozpustit. Elektrický šlehač schováme, již jej nebudeme potřebovat.

  3. Do mísy se žloutkovou pěnou postupně vmícháme mascarpone. Mícháme ručně, jinak se mascarpone srazí! Když je vše krásně spojené, přidáme do hmoty vyšlehané bílky a opět vše promícháme.

  4. Nachystáme si formu a piškoty. Je lepší použít ploché a dlouhé piškoty Savoiardi, kterými vyplníme dno formy. Piškoty zakryjeme částí krému. Na krém navršíme další patro piškotů a zase krém. Když mi zůstane trochu krému, tak udělám ještě malé tiramisu do mističky.

  5. Celé pravé italské tiramisu necháme asi 12 hodin odležet a podáváme jako dezert sypaný kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!