Medový svařák recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

4 plátky citron
8 ks hřebíček
4 ks badyán
1000 ml červené víno
1 ks celá skořice
4 lžíce včelí med

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme kvalitní červené víno, přidáme koření (na hrneček 1 badyán, 2 hřebíčky a kousek skořice) a víno přivedeme k varu. Pozor, nevaříme! S první bublinkou víno vypneme

  2. Do hrnečku dáme med, který vždy nechám v hrnečku stát po dobu "vaření" vína na topení, aby se "roztekl" a zároveň se nahřál hrneček, a zalijeme ho horkým svařákem i s kořením

  3. Každý hrneček ozdobíme kolečkem citronu (pomeranče, mandarinky), vložíme lžičku a podáváme

  4. Před konzumací horké víno medový svařák promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!