Medový svařák recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 4 plátky citron 8 ks hřebíček 4 ks badyán 1000 ml červené víno 1 ks celá skořice 4 lžíce včelí med
Postup Medový svařák
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme kvalitní červené víno, přidáme koření (na hrneček 1 badyán, 2 hřebíčky a kousek skořice) a víno přivedeme k varu. Pozor, nevaříme! S první bublinkou víno vypneme
Do hrnečku dáme med, který vždy nechám v hrnečku stát po dobu "vaření" vína na topení, aby se "roztekl" a zároveň se nahřál hrneček, a zalijeme ho horkým svařákem i s kořením
Každý hrneček ozdobíme kolečkem citronu (pomeranče, mandarinky), vložíme lžičku a podáváme
Před konzumací horké víno medový svařák promícháme.