Pampeliškový med s pomerančem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 l voda
1,5 kg cukr krupice
1/2 lžičky kyselina citronová
450 ks smetanka lékařská
2 ks šťavnatý pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Květy z pampelišek (bez stonků) propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat

  2. Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Pomeranče důkladně odrhneme. Přidáme na kolečka nakrájené celé pomeranče a kyselinu citronovou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Pak necháme 24 hodin luhovat

  3. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí. Nesmí se připálit!

  4. Pampeliškový med necháme trochu vychladnout. Potom jím plníme nahřáté menší sklenice - třeba od tatarky nebo výživy (podle velikosti 5 až 6)

  5. Pampeliškový med s pomerančem nesterilujeme!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!