Jahodový koláč s drobenkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrnek mléko
300 g jahody
3 lžíce cukr moučka
1/2 hrnku hrubá mouka
2 hrnky polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si dva hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, dvě vejce, hrnek cukru, jeden kypřící prášek a vše smícháme v míse do konzistence hladkého těsta

  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a těsto rovnoměrně poklademe půlenými jahodami

  3. Nakonec si z hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku, jejíž vrstvou poklademe koláč

  4. Troubu rozehřejeme a koláč pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a podáváme nakrájený a posypaný moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!