Italské řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 50 g olej 4 špetky sůl 2 ks vejce 75 g rajčatový protlak 1 lžička podravka 4 špetky mletý pepř 1 balíček vepřová kýta na obalení strouhanka petrželka bazalka hladká mouka medvědí česnek
Postup Italské řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku (nenahrazujeme kečupem), utřeného česneku, a podravky. Maso necháme marinovat 24 hodin.
Italské řízky obalíme v mouce, ve vajíčku, do kterého jsme přidali nasekané bylinky, a nakonec ve strouhance.
Italské řízky osmažíme na pánvi dozlatova a podáváme. Jsou ideální na párty.