Italské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
50 g olej
4 špetky sůl
2 ks vejce
75 g rajčatový protlak
1 lžička podravka
4 špetky mletý pepř
1 balíček vepřová kýta
na obalení
strouhanka
petrželka
bazalka
hladká mouka
medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, rajčatového protlaku (nenahrazujeme kečupem), utřeného česneku, a podravky. Maso necháme marinovat 24 hodin.

  2. Italské řízky obalíme v mouce, ve vajíčku, do kterého jsme přidali nasekané bylinky, a nakonec ve strouhance.

  3. Italské řízky osmažíme na pánvi dozlatova a podáváme. Jsou ideální na párty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!