Italské těstoviny s lilkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 10 lžic olej 1 lžíce máslo 1 ks cibule 1 ks lilek 1 balíček těstoviny 1 ks rajčatové pyré podle potřeby sýr podle chuti bylinky
Postup Italské těstoviny s lilkem recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, z každé strany osolíme, necháme asi 15 minut pustit vodu a poté je osušíme ubrouskem. Plátky lilků dáme smažit na olivovém oleji, lze použít i obyčejný rostlinný olej. Když jsou kolečka zlatavá, vyndáme je z pánve a otřeme přebytečný olej.
Do hrnce dáme lžíci oleje, na něm osmahneme cibuli, přidáme česnek a zalijeme rajčatovým pyré. Přidáme lilky, sůl, pepř a bylinky podle naší chuti (bazalka, oregano apod.). Za občasného míchání povaříme.
Pekáček si vymažeme máslem, přidáme těstoviny, lilkovou směs a promícháme. Navrch naskládáme plátky mozzarelly nebo posypeme nastrouhaným parmazánem. Necháme 10 minut zapéct při 150 °C.
Italské těstoviny s lilkem podáváme po zapečení jako hlavní chod.