Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 g jablko
200 g mrkev
60 g med
150 ml slunečnicový olej
150 g polohrubá mouka
60 g vlašské ořechy
hrubá mouka na vysypání
1 balíček jedlá soda
máslo na vymazání
200 g žitná mouka
70 g třtinový cukr
3 ks vejce (M)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a mrkev omyjeme a očistíme. Z jablek vykrájíme jádřince, mrkev oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. K mrkvi a jablkům přidáme třtinový cukr, med, nasekané ořechy, vejce a olej. Směs pořádně promícháme a přidáme obě mouky a jedlou sodu

  2. Na chuť je možné přidat lžičku skořicového cukru nebo perníkového koření. Těsto nebude tekuté a bude dost husté, ale tak to má být. Pokud se nám to ale bude zdát moc husté, přidáme trošku mléka

  3. Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Po částech dokola formy lžící postupně vložíme těsto a pěkně zarovnáme

  4. Bábovku pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 - 200 °C. Doporučuji kontrolovat špejlí. Pokud se těsto lepí, necháme bábovce ještě 5 minut. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout, pokud tedy vydrží!

  5. Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou je krásně vláčná a chuťově opravdu vynikající!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!