Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 300 g jablko 200 g mrkev 60 g med 150 ml slunečnicový olej 150 g polohrubá mouka 60 g vlašské ořechy hrubá mouka na vysypání 1 balíček jedlá soda máslo na vymazání 200 g žitná mouka 70 g třtinový cukr 3 ks vejce (M)
Postup Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou
Postup přípravy receptu
-
Jablka a mrkev omyjeme a očistíme. Z jablek vykrájíme jádřince, mrkev oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. K mrkvi a jablkům přidáme třtinový cukr, med, nasekané ořechy, vejce a olej. Směs pořádně promícháme a přidáme obě mouky a jedlou sodu
Na chuť je možné přidat lžičku skořicového cukru nebo perníkového koření. Těsto nebude tekuté a bude dost husté, ale tak to má být. Pokud se nám to ale bude zdát moc husté, přidáme trošku mléka
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Po částech dokola formy lžící postupně vložíme těsto a pěkně zarovnáme
Bábovku pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180 - 200 °C. Doporučuji kontrolovat špejlí. Pokud se těsto lepí, necháme bábovce ještě 5 minut. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout, pokud tedy vydrží!
Jablkovo-mrkvová bábovka s žitnou moukou je krásně vláčná a chuťově opravdu vynikající!