Jablkový rýžový nákyp recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 kostek cukr 3 ks vejce 100 g máslo 1 l mléko 5 lžic cukr moučka 250 g rýže natural 1 ks skořicový cukr 4 ks středně velké jablko
Postup Jablkový rýžový nákyp
Postup přípravy receptu
-
Rýži opláchneme ve studené vodě, uvaříme za stálého míchání v jednom litru mléka oslazeného cukrem (asi 10 kostek)
Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme zvlášť. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem a 5 lžícemi moučkového cukru, přidáme změklé máslo a šleháme. Nakonec do hmoty vmícháme bílky
Oloupeme a nastrouháme 4 středně velká jablka na struhadle s hrubými oky. Do vymazané skleněné mísy olejem pokládáme vrstvu rýže, vrstvu strouhaných jablek, které posypeme skořici s cukrem, na to dáme vrstvu krému. Takto vrstvy střídáme a končíme vrstvou rýže
Jablkový rýžový nákyp pečeme 30 minut v elektrické troubě na 150 °C.