Jablkový rýžový nákyp recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 kostek cukr
3 ks vejce
100 g máslo
1 l mléko
5 lžic cukr moučka
250 g rýže natural
1 ks skořicový cukr
4 ks středně velké jablko

Postup přípravy receptu

  1. Rýži opláchneme ve studené vodě, uvaříme za stálého míchání v jednom litru mléka oslazeného cukrem (asi 10 kostek)

  2. Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme zvlášť. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem a 5 lžícemi moučkového cukru, přidáme změklé máslo a šleháme. Nakonec do hmoty vmícháme bílky

  3. Oloupeme a nastrouháme 4 středně velká jablka na struhadle s hrubými oky. Do vymazané skleněné mísy olejem pokládáme vrstvu rýže, vrstvu strouhaných jablek, které posypeme skořici s cukrem, na to dáme vrstvu krému. Takto vrstvy střídáme a končíme vrstvou rýže

  4. Jablkový rýžový nákyp pečeme 30 minut v elektrické troubě na 150 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!