Jahelná kaše s nektarinkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

500 ml mléko
100 g jáhly
1 - 2 ks nektarinky
mletá skořice
1 lžička vanilkový cukr
javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme a alespoň 3x v sítu prolijeme vařící vodou. Tím odstraníme případnou hořkost z povrchu zrníček. Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. Několik kousků ovoce odložíme stranou na ozdobu

  2. Spařené jáhly zalijeme studeným mlékem a ochutíme vanilkovým cukrem. Vaříme za občasného míchání asi 20 - 25 minut, dokud nejsou jáhly měkké a část mléka se neodpaří. Do hotové horké kaše vmícháme nakrájené nektarinky a podle chuti mletou skořici

  3. Jahelnou kaši rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a osladíme javorovým sirupem nebo medem. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!