Jahelná kaše s nektarinkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 500 ml mléko 100 g jáhly 1 - 2 ks nektarinky mletá skořice 1 lžička vanilkový cukr javorový sirup
Postup Jahelná kaše s nektarinkami
Postup přípravy receptu
-
Jáhly přebereme a alespoň 3x v sítu prolijeme vařící vodou. Tím odstraníme případnou hořkost z povrchu zrníček. Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky. Několik kousků ovoce odložíme stranou na ozdobu
Spařené jáhly zalijeme studeným mlékem a ochutíme vanilkovým cukrem. Vaříme za občasného míchání asi 20 - 25 minut, dokud nejsou jáhly měkké a část mléka se neodpaří. Do hotové horké kaše vmícháme nakrájené nektarinky a podle chuti mletou skořici
Jahelnou kaši rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a osladíme javorovým sirupem nebo medem. Podáváme teplé.