Japonské sushi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl 2,5 hrnky voda sójová omáčka rýžový ocet nakládaný zázvor syrové ryby (tuňák, losos, mořský vlk) 1,5 hrnek kulatozrnná rýže na sushi mořské řasy nori na sushi 2 ks řasy kombu wasabi prášek (případně hotová wasabi pasta)
Postup Japonské sushi
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme ve studené vodě, přidáme k ní řasu kombu a uvaříme v hrnci nebo použijeme speciální rýžovar. V kastrůlku svaříme cukr, rýžový ocet a sůl. Svařenou směs postupně vmícháme do hotové rýže, ze které jste vyndali řasu
Do misky nalijeme vodu na namáčení rukou. Z wasabi prášku a vody vytvoříme pastu
Nejdříve si připravíme maki sushi: mořskou řasu nori položíme na rolovací podložku lesklou stranou nahoru. Do poloviny naneseme rýži, potřeme slabou vrstvou wasabi pasty, přidáme plátky ryby a srolujeme. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř
Teď nigiri sushi: v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže, potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky
Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!